※不活性化とは、微生物などの病原体を薬剤などで死滅させる(感染性を失わせる)ことを言います

 

①オゾン発生器の設置

オゾン発生器とは

オゾンは強い酸化分解能力をもっていで菌やウイルスを不活性化させます。オゾンは気体なので、空気中に漂う菌やウイルスに効果を発揮し、空気感染やエアロゾル感染を防ぎます。

②施設内清掃&養生作業

清掃作業

汚れや油分などを全て拭き取り、この後の消毒作業 の効果を最大にします。

養生作業

精密機器など、濡れてはいけないものを全て養生します。

​③次亜塩素酸水による消毒

次亜塩素酸水とは

食品などの添加物に使われる成分で、人体には無害で安全である一方、菌やウイルスに対しては高い殺菌効果があります。

​消毒後は、しっかりと吹き上げ作業を行います。

​④光触媒コーディング 

光触媒コーディング とは

光触媒コーディング されたものは、表面に菌やウイルスが付着しても、光の当たる場所であれば酸化分解し、不活性化させることができます。 摩擦がない場所では5~10年と効果が継続。 また、汚臭などの匂いにも有効なのでトイレなどにもお勧めです。

 

料金

 

よくある質問

Miért éri meg ContiGrass-t telepíteni?


A ContiGrass 1) azonnali zöld felületet jelent a gyeprácsozott területen, 2) ami könnyen fenntartható, 3) javítja a gyeprácsok esővíz szikkasztó képességét és 4) mindezek mellett olcsóbb megoldás hosszútávon. 1) A ContiGrass blokkosított füvet jelent. Ezeket a blokkokat nagyon egyszerűen és gyorsan bele lehet illeszteni a gyeprács üres celláiba. A telepítés négyzetméterenként 1-2 percet vesz igénybe, a munka könnyű, gyors, és azonnali eredményt ad. 2) A blokkosított megoldás miatt elég csak a megrongálódott elemet eltávolítani, nem kell a teljes gyeprácsozott felszínt megmozgatni. A hétköznapi karbantartás is lényegesen egyszerűbb, csupán néha kell a leveleket leseperni a tetejéről. 3) A ContiGrass nem tölti ki a gyeprács cellájának teljes térfogatát, viszont lehetőséget ad az esővíznek erre. Cellánként több mint 7 deciliter vizet képes a gyeprács eltárolni, ez négyzetméterenként 35 liter vizet jelent. Egy ekkora mennyiségű esővizet elhullató zápor évtizedenként egyszer-kétszer fordul elő. A ContiGrassosított gyeprácsok a térdig érő árvizek ellen vannak. 4) A ContiGrass ára egyszeri befektetés sok-sok éven, akár 10-15 éven keresztül. Ez idő alatt csak minimális gondozást igényel, szemben a hagyományosan előkészített gyepráccsal. Ez utóbbit évente újra kell füvesíteni, hogy olyan szép zöld legyen, mintha ContiGrass-t alkalmazott volna. Németországban további előny a szennyvíz díj csökkentése. A Wattsi Labor Kft. csapata nagy erővel dolgozik azon, hogy a ContiGrassosított gyeprácsok 100%-os szennyvízdíj kedvezményt kapjanak.
Hogyan lehet ContiGrass-t venni?


Vagy használod a webshop kosár funkcióját, vagy személyes árajánlatot kérsz. Kérhetsz továbbá egy személyes felmérést a gyeprácsod állapotát illetően. Ha bármiben a segítségedre lehetünk, vedd fel velünk a kapcsolatot a honalpunkon keresztül, de akár facebookon, instagramon. Bővebben erről ebben a blog bejegyzésünkben olvashatsz: https://www.contigrass.com/post/hogyan-rendeljunk-contigrass-t
Én szívesebben vennék élőfüves ContiGrass-t! Lehet ilyet kapni?


Egyelőre sajnos nem kapható az élőfüves ContiGrass termékünk. Várhatóan erre csak 2021 tavaszáig kell várni. Jelenleg a műfüves termékeinkre koncentrálunk, de célunk, hogy minden vásárlói igényt kielégítsünk.
Honnan tudhatom biztosra, hogy a ContiGrass illik az én gyeprácsomba?


Bármilyen kétség felmerül, mi szívesen állunk rendelkezésedre, hogy eloszlassuk azt. A ContiGrass Saddle 10 az általunk hagyományos gyeprácsnak becézett termékbe illeszkedik. Ilyen gyeprácsot majdnem mindegyik kültéri beton elem gyártó cég gyárt, szabvány méretben. Ez a szabvány méret a 40x40 cm vagy 60x40 cm szélességű és hosszúságú termék, amely 10 cm magas. A zöldfelület aránya a teljes felülethez viszonyítva 30-40% körül van. A ContiGrass Saddle 10 8,4x8,4 cm méretű, négyzet keresztmetszetű, 10 cm magas cellába már gond nélkül belemegy. A cella méretének felső határa 9,0x9,0 cm. Ha még mindig bizonytalan vagy, kérjél egy ingyenes felmérést közvetlenül tőlünk, vagy ingyenes termékmintát.
Miért jobb a ContiGrass más megoldásoknál?


A ContiGrass azonnali és esztétikus megoldást ad. És ez csak a lista eleje.

 1. Mi a ContiGrass-t már fűvel ellátva adjuk át Neked, vagy helyezzük bele a gyeprácsodba,
 2. emiatt nem kell arra várnod, hogy a fű hónapok alatt kinőjön, azonnali eredményt kapsz.
 3. A ContiGrass telepítése sokkal gyorsabb a hagyományos megoldásnál. 2-3 perc alatt lehet egy négyzetmétert telepíteni, szemben az 1 órával.
 4. A ContiGrass-ban a fű a gyeprács felszínéhez képest süllyesztve található, ezáltal védve van a kitaposástól.
 5. Műfű révén nincs értelme kiszáradásról beszélni, de a tűző napon is tovább bírja, mint a hagyományosan előkészített gyeprácsban a fű.
 6. A gyeprács 3x hatékonyabban nyeli el az esővizet, ha ContiGrass van benne.
 7. Az élettartama egy hagyományosan előkészített gyeprácsban nevelkedő fűnek elég limitált, míg a ContiGrass Saddle 10 akár 10 évig is megtarthatja eredeti szépségét.
 8. Minimális a karbantartása: nem kell nyírni, locsolni stb.
 9. Sokkal egyszerűbb a felújítása.
A hagyományos eljárás alatt a ContiGrass megjelenése előtt alkalmazott füvesítési, vagy gyeprács cella kitöltési eljárásokat értjük. Leggyakrabban a gyeprácsok celláit földdel töltik ki, melyre fűmagot szórnak, de gyakran alkalmazott eljárás, hogy kaviccsal töltik ki a cellákat. Mi ezeket tekintjük hagyományos eljárásnak. Bárki, akinek van gyeprácsozott területe tudja, hogy hatalmas munka azt szépnek, füvesnek, gyommentesnek megtartani.
Nem olvad meg a műanyag a melegtől, ami érheti?


Kipróbáltuk, nekünk nem olvadt meg. Meleg alapvetően három helyről érheti a műanyagot. 1. A Napból, 2. a betonból és 3. a ráparkoló autó felhevült motorjából.

 1. A Napból származó hő a legkisebb jelentőségű. Ez közvetlenül a ContiGrass-t csak minimálisan tudja felmelegíteni. A Nap hője viszont felmelegíti a betont, és így el is érkezünk a 2.-es ponthoz.
 2. A beton egy meleg nyári napon 70-80 fokosra fel tud hevülni. A fű nem érintkezik közvetlenül a betonnal, így a pár centis levegőréteg már ad egy védelmet. Amennyiben mégis érintkezik a betonnal, úgy nem zárható ki, hogy egy-két szál meg fog olvadni, de ez nem fog látható esztétikai romlást eredményezni.
 3. Az autókat manapság alvázvédő lemezzel látják el. Amennyiben ilyen nincs az autón, akkor sincsen semmi probléma, a hő ugyanis felfele száll. A motor biztosan nem fog érintkezni a fűvel, a kettő között lévő levegőréteg pedig biztosítja a megfelelő szigetelést, hogy ne olvadjon meg a fű.
Tűsarkú cipővel használható?


A gyeprács és a tűsarkú cipő egy veszélyes párosítás a mi szemünkben. Ezen a helyzeten a ContiGrass se nem ront, se nem javít. A gyeprácson való közlekedéskor tűsarkú cipőben megnő a botlás kockázata, emiatt fokozott odafigyelést igényel a tevékenység. Mi nem vállaljuk a felelősséget olyan esetekre, amikor baleset történik a ContiGrass-szal telepített gyeprácson történő közlekedéskor tűsarkú cipőben. Ha megoldható, javasolunk egy gyors cipőcserét még az autóban, mielőtt a gyeprácsra lépnénk.
Más árnyalattal és szálhosszal rendelhető a termék?


Igen! 4 féle műfűvel kérheted a ContiGrass-odat. A Coplay Green 12 mm-es, a Kirkstall és a Lagoon 25 mm-es, a Downton pedig 37 mm-es szálhosszúságú. A rövidebb szálhosszúságú fűvel rendelkező ContiGrass-t ajánljuk kocsibejárókhoz, parkolókhoz. A hosszabb szálhosszúságú fűvel rendelkező ContiGrass-t gyalogos forgalomnak kitett területre vagy rézsűbe javasoljuk. Ha bármilyen kérdésed van, az elérhetőségeink egyikén jelezd számunkra. Színárnyalatbeli módozatok valamivel később fognak felkerülni az opciók közé, de azon is folyamatosan dolgozunk.
Hogyan tudom kiszámolni, hány darab ContiGrass-t kell megrendelnem?


Erre két megoldás létezik. Vagy (1) megkérsz minket, hogy számoljuk le Neked, vagy (2) Te leszámolod és elküldöd nekünk. (1) Kérj egy ingyenes gyeprács felmérést, és elvégezzük helyetted a számolgatást. (2) Használd az elérhető kalkulátoraink közül a számodra leginkább szimpatikust. Mi is azokat használjuk a számításhoz.
Milyen képleteket alkalmaztok a kalkulátoroknál?


1-es kalkulátor Saddle 10=5x*5y+(5x-1)*(5y-1) Saddle 10H=(5x-1)*2+(5y-1)*2 ahol x=a gyeprácsozott terület egyik oldalahossza méterben megadva és y=a gyeprácsozott terület másik oldalhossza méterben megadva. 2-es kalkulátor Lényegében megegyezik az 1-es kalkulátorban használt képlettel, és a téglalapokra bontott területekre kiszámolt értékeket adjuk össze. Annyi bonyolítás van benne, hogy a téglalapokra bontott területek közös oldalainak hosszát a különálló területek kerületéből és az összes kerület különbségéből számoljuk ki. Az így kapott értéket a 2-es kalkulátor Saddle 10H kiszámításához alkalmazott képletét használjuk, majd ezzel korrigáljuk a korábban megkapott szummát. Saddle 10H=kerület*5-sarokpontok száma 3-as kalkulátor Saddle 10=a*b*6+(3*a-1)*(2*b-1) és Saddle 10H=(3*a-1+2*b-1)*2 ahol a=a gyeprácsok száma a 60 cm-es oldalhossz mentén és b=a gyeprácsok száma a 40 cm-es oldalhossz mentén, valamint Saddle 10=a*b*4+(2*a-1)*(2*b-1) és Saddle 10H=(3*a-1+2*b-1)*2 ahol a=a gyeprácsok száma az egyik 40 cm-es oldalhossz mentén és b=a gyeprácsok száma a másik 40 cm-es oldalhossz mentén.

 

動画コンテンツ

コロナウィルスってなぁに?

菌・ウィルス不活性化の

作業工程の説明動画

光触媒ってどんな効果があるの?

実験で分かりやすく説明!

 

施工の流れ

 
 

お問い合わせ

株式会社グランディール

545-0052

​大阪府大阪市阿倍野区阿倍野筋

1丁目1-43

​あべのハルカス31階

フリーダイヤル

0120-665-662

 • 黒のYouTubeアイコン

© 2020 株式会社グランディール

S__113975352